2021-01-07

Citatet i rubriken kommer från engelskans ”Practice makes perfect” och orden må vara slitna men betydelsen av dem är stark, intakt och betydelsefull. Vi har genomfört många praktiska övningar för våra kunder, allt från krisledningsgrupper vid skrivbord till fältmässiga scenarier för administrativ personal som ska ut i fält.

Ökad kunskap, förmåga och mentalt förtroende
Ofta möts vi av individer som förväntansfullt tar sig an utmaningen, som önskar sig mer och vi kan ana ett ”Äntligen!” i korridoren när vi kommer. Ibland finns det individer som kliar sig huvudet och undrar varför de ska ägna tid åt en övning när det finns så mycket viktigare och mer prioriterade saker att göra. Men resultaten talar för sig själva – när övningen är genomförd och utvärderingsfasen tar vid så är så gott som 100% av deltagarna eniga om nyttan i form av ökad kunskap, förmåga och handlingskraft. För att inte tala om det mentala förtroendet de bär med sig, samt möjligheterna att förändra och utveckla till det bättre.

Unik förmåga baserad på kunskap och erfarenhet
En av våra framsynta och kloka kunder har planerat in en stor praktisk övning tidigt i vår. Deras säkerhetspersonal kommer att prövas, övas och utveckla förmågan att stå emot och hantera en större attack som inbegriper dödligt våld. De slipper sedan bli överraskade och handlingsförlamade om det allra värsta inträffar och de står rustade när de mindre kriserna kommer. För kriserna kommer, garanterat.

Vi som jobbar på Vesper Group har unika förmågor att genomföra upplevelsebaserad inlärning, alltså övningar som baseras på kunskap och tidigare erfarenheter. Vill du veta mer? Boka tid med Mattias Lundkvist så berättar vi om de möjligheter vi kan erbjuda.


”Perfect practice makes perfect.” Attacken på bilden är ofarlig och sker med tennisbollar och tomma vattenflaskor, men upplevelsen av okontrollerat våld och en farlig situation uppnås.

 

För dig som vill veta mer om våra utbildningar – läs mer här.