2021-10-29

Den 29 oktober blir Richard Möller ny vd för Vesper Group. Samtidigt tillträder Thomas Sjöström som ny chef för affärsområdet personsäkerhet utomlands.

Möller förutspår banbrytande samarbeten
Richard Möller har arbetat på Vesper sedan 2017 och kommer dessförinnan från en lång karriär som officer i Försvarsmaktens specialförband och underrättelsetjänst. Med bred erfarenhet från stationeringar i världens högriskländer och har han de senaste fem åren framgångsrikt lett och expanderat Vespers internationella säkerhetsuppdrag. Under Vespers evakueringsinsats från Kabul i augusti i år var Möller insatsledare på plats i Stockholm.

Även Vespers nationella uppdrag har sedan starten 2004 vuxit i takt med kundernas förtroende. I dag finns en omfattande verksamhet inom företagssäkerhet, utredningar, skydd mot brottslighet, säkerhetsskydd, krishantering, bakgrundskontroller och utbildningar.

– Ökande brottslighet mot företag och den förändrade hotbilden mot Sveriges säkerhet gör att vi ser en större efterfrågan både kring utredningar, preventiv säkerhet, bakgrundskontroller och inte minst säkerhetsskyddsuppdrag kopplade till nationella skyddsvärden, säger Richard Möller. Jag tror att vi behöver och kommer att få se banbrytande affärer och samarbeten eftersom omvärlden snabbare än någonsin påverkar oss och vår säkerhet.


Richard Möller, ny vd för Vesper Group

Sjöström ledde evakueringsinsats i Kabul
Den nya affärsområdeschefen Thomas Sjöström arbetade som polis i 13 år och har sedan 2013 innehaft olika chefspositioner på Vespers uppdrag i Irak och Afghanistan. Sjöström ledde Vespers arbete på plats i Kabul under evakueringsinsatsen nyligen och han menar att Vesper kan bidra till att göra Sverige och Europa säkrare:

– Det kan vara helt nya samarbeten med myndigheter och andra samhällsviktiga funktioner. Evakueringen från Kabul visade verkligen vilken kraft vi har när vi arbetar tillsammans, säger Thomas Sjöström. I ett sådant uppdrag bidrar vår kunskap, våra nätverk och erfarenhet till säkerhet och ökad effektivitet både före, under och efteråt.


Thomas Sjöström, ny affärsområdeschef för personsäkerhet utomlands

Vespers tidigare vd Erik Lewin kommer att sitta kvar i Vespers styrelse.