2018-01-19

Vesper Group blir det andra icke-brittiska säkerhetsföretaget i världen att bli godkänd som medlem i den brittiska intresseorganisationen Security in Complex Environments Group, SCEG.

SCEG samlar välskötta och kompatibla bolag med internationella säkerhetsstandarder och med mänskliga rättigheter i fokus för sin affärsmodell.

– Vesper Group är ett säkerhetsföretag med hög trovärdighet och som är fullt ut kompatibla och certifierade enligt internationell standard samt har ett starkt engagemang att bedriva sin verksamhet på ett ansvarsfullt sätt. Vespers medlemskap i SCEG återspeglar bolagets utmärkta rykte och vilja att bidra till att höja den internationella standarden inom den privata säkerhetssektorn. Med Vesper får vi ett intressant nordiskt perspektiv på diskussionerna i SCEG och det ser vår verkställande kommitté fram emot, säger brigadgeneral Paul Gibson, vd för SCEG.

För att bli godkänd SCEG-medlem har både Vespers personsäkerhetsarbete på strategisk rådgivarnivå och operativ nivå granskats, liksom arbetet med att följa internationella standarder såsom PSC1/ISO18788 och International Code of Conduct Association, ICoCA:s certifiering. Vesper blev medlem i januari 2018.

– Det är ett internationellt erkännande att vårt arbete uppmärksammats och förtjänat inbjudan till medlemskap i SCEG, där några av världens bästa och största säkerhetsföretag är medlemmar, säger Erik Lewin, vd på Vesper Group.